444

ERASMUS - STAFF TEACHING MOBILITY: Удосконалення наших викладачів - якісний рівень освіти

 Надія Александрівська, Олександр Каніфольський

 25 лип. 2024 р.

Викладачі нашої кафедри беруть активну участь у програмі «ERASMUS - STAFF TEACHING MOBILITY», що суттєво підвищує професіоналізм викладачів кафедри та виводить на якісно новий рівень освіту за нашою спеціальністю.

Див. Certificate of Completion of Staff Teaching Mobility

Вперше в Liverpool John Moores University (25000 студентів), з участю UK’s National Shipbuilding Office, була організована подія Mastering Shipbuilding Management.

Мета цього заходу – обмін досвідом між фахівцями суднобудівної галузі різних країн.

Захід тривав п’ять днів, протягом яких були представлені презентації, стосовно методів оцінки якості, що застосовуються в корабельній галузі (трикутник якості, правило шість-сигма, діаграма Ішікави та ін.). Був розглянутий метод оцінки «Compensated Gross Tonnage», що використовується на судноверфях. Представлені потужності найбільших суднобудівних заводів світу, методи сюрвею, деякі юридичні аспекти суднобудівних контрактів, теорії корабля, конструкції суден, проектування суден. Протягом заходу та наприкінці занять проводилися різноманітні тестування. В кінці учасники отримали сертифікати. Були організовані ланчі, зустрічі в ресторані та пабах, під час яких, була можливість додатково поспілкуватися. 

В Liverpool John Moores University дуже добре організована робота викладачів та студентів. На поверхах в вільному доступі є принтери та сканери. Для людей з обмеженими можливостями постійно присутній спеціальний персонал. 

Наш представник від ОНМУ спілкувався з представником від National Shipbuilding Office містером Rex Cox, з приводу підтримки українських морських університетів. Була отримана відповідь про необхідність руху в зустрічних напрямках.

Були налагоджені контакти з представником від German Society for Maritime Technology містером Sebastian Greshake, з приводи співпраці в сфері розробки програмного забезпечення, для морської галузі.

Наш ОНМУ отримав запрошення підписати договір з Liverpool John Moores University. Початок підписання планується 4 липня, про що є домовленість з професором Robyn Pyne.

Представник від ОНМУ запропонував учасникам акровірш – ім’я Liverpool John Moores University.

L iverpool Quartet native home.

J ust football team here from.

M aritime center, shipbuilding house. 

U niversity Liverpool for you my thoughts.

 


 ERASMUS  STAFF TEACHING MOBILITY